Waarom Slot en niet Kuijt de opvolger van Advocaat bij Feyenoord werd – Voetbal Worldwide


In zijn tijd bij Feyenoord werd toenmalig technisch directeur Frank Arnesen geconfronteerd met toezeggingen over het trainerschap die aan Dirk Kuijt waren gedaan. De inmiddels vertrokken directeur legt in gesprek met VI uit waarom er toch voor een andere opvolger van Dick Advocaat werd gekozen.

‘Toen ik bij Feyenoord kwam, was Dick coach. Hij deed het zo goed en het was zó rustig, dat we nog een jaar verder wilden. Dirk Kuijt stond klaar hem op te volgen. Hij scheen die toezegging op zak te hebben’, legt Arnesen uit in de nieuwste VI. ‘In eerste instantie wilde ik me conformeren aan de beloftes die waren gedaan, alleen was het een beetje onduidelijk. Ik heb met Dirk lange gesprekken gevoerd, soms heftig. Hij had Feyenoord Onder-19 getraind. Ik zei: “Dirk, doe het niet, ga eerst ervaring opdoen.” Ik weet toch hoe het werkt? Het trainerschap is een ervaringsvak. Gaat het fout, is je carrière voorbij voordat-ie goed en wel begonnen is.’

Er was begrip aan de kant van Kuijt. Arnesen: ‘Dirk snapte dat wel, maar vond het toch heel lastig. Uiteindelijk kwam vanuit de rvc ook de opdracht op zoek te gaan naar een coach met meer ervaring. Voor Dirk hadden we Feyenoord Onder-21 in gedachte, een ploeg die moest winnen en ontwikkelen. Ideaal voor een coach die hetzelfde nastreeft. Maar dat wilde Dirk niet.’

Uiteindelijk kwam Feyenoord bij huidig coach Arne Slot terecht. Over de manier waarop vertelt Arnesen uitgebreid in de nieuwste VI.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven