‘Waarom zou Ajax niet kunnen?’ – Voetbal Worldwide


Patrick Kluivert heeft nog altijd een grote voetbaldroom. De coach van Adana Demirspor hoopt ooit naar Ajax terug te keren. De sportieve situatie van de recordkampioen raakt hem in het hart.

‘Ze bevinden zich in een pijnlijke fase’, sprak Kluivert in Tivibu Spor. De voormalig worldwide van het Nederlands elftal kan de teloorgang van Ajax maar moeilijk bevatten. ‘Het maakt me verdrietig om mijn membership zo te zien. Als ik zeg dat het niet goed gaat, is dat een understatement.’

Kluivert staat met zijn membership momenteel op een knappe vierde plaats in de Süper Lig. Dat terwijl zijn ploeg fris en attractief voetbal speelt. ‘Ik kom van Ajax en heb een verleden bij Barcelona. Zo voetballen ze daar ook. Wij willen de bal hebben en de tegenstander domineren.’

De succestrainer doet het met de reduce van Louis van Gaal in het achterhoofd. Als speler maakte hij de winnende purpose in het Ajax van Van Gaal dat de Champions League-finale received. Bij Oranje was hij assistent van de bondscoach. ‘Hij heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik noem hem mijn peetvader.’

Voorlopig is Kluivert in Turkije bezig zijn loopbaan als coach te lanceren. Toch zet hij al voorzichtig een ambitieuze stip aan de horizon. ‘Ik denk er nu nog niet over na, maar ik zou ooit coach van Ajax willen worden. Teruggaan naar waar het allemaal begon. Waarom zou dat niet kunnen?’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven