Waarschuwing: Kus en knuffel niet met schildpadden‘Kus en knuffel niet met schildpadden.’ Dat advies krijgen mensen in de Verenigde Staten. Meerdere mensen in het land zijn ziek geworden en dat heeft misschien iets met de dieren te maken.

Poep van kleine schildpadden

Volgens een Amerikaanse gezondheidsorganisatie kan in de poep van kleine schildpadden salmonella zitten. Dat is een bacterie waarvan mensen buikpijn, koorts en diarree kunnen krijgen.

Vooral zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen kunnen er erg ziek van worden. In de Verenigde Staten zijn negen mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Geen schildpadden in de keuken

De Amerikaanse gezondheidsorganisatie zegt dat mensen ziek kunnen worden als ze een schildpad met salmonella aanraken en daarna aan hun mond of eten zitten. Daarom kunnen mensen dus beter geen schildpadden kussen.

Verder krijgen mensen het advies om hun handen te wassen nadat ze een schildpad hebben aangeraakt of als ze de dieren eten hebben gegeven. Ook zeggen deskundigen dat ze mensen de schildpadden weg moeten houden uit de keuken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven