‘Wacht tot Amnesty achter ze aan gaat’ – Voetbal Worldwide


Jürgen Klopp heeft zich nog maar eens onerous gemaakt voor het verlichten van het drukke speelschema van golf equipment in de Premier League. De supervisor van Liverpool wijt het gebrek aan Engels succes in Europa aan de overvolle speelkalender.

Afgelopen week werden de halve finales van de Champions League, Europa League en Convention League gespeeld en daar viel één specifieke zaak in op. Waar Engelse golf equipment normaliter in grote getale aanwezig zijn op deze podia, is dat momenteel alleen het geval voor Aston Villa. The Villains – die zo’n sterk seizoen leveren in de Premier League – gingen ook nog eens met 2-4 onderuit tegen Olympiakos.

‘Ik heb Aston Villa zien verliezen en dat zou kunnen betekenen dat er geen enkel Engels group in de finale van een Europees toernooi zal staan. Moeten we ons niet eens afvragen of we de spelers eens wat minder moeten belasten?’, begon Klopp tijdens een persmoment in aanloop naar het duel met Tottenham Hotspur. De Duitser stelt dat de Premier League absoluut de competitie met de beste kwaliteit is en dat het daarom eigenlijk niet mogelijk kan zijn dat er zo’n gebrek aan Engels succes in Europa is.

‘Iemand moet de spelers helpen, knip er toch een wedstrijd vanaf. Iedereen heeft een reden om het niet te doen, maar dat kan altijd’, vervolgt Klopp, die verwijst naar een quote die hij onlangs bij TNT Sports activities te horen kreeg. Volgens het medium worden de spelers door de voetbalwereld betaald om te spelen. De supervisor ziet dit anders. ‘Voetbal betaalt hén. Neem dat nu van een oude vertrekkende man aan. Het is een algemeen probleem en ze durven zelfs golf equipment te laten spelen op donderdag, zondag, woensdag en dan nog eens zaterdag om 12.30 uur. Dat is een misdaad! Ik wacht totdat Amnesty Worldwide eens achter ze aan gaat’, besloot Klopp.

Klopp is zeker niet de enige supervisor die in de bres springt voor de spelers in de Premier League. Manchester Metropolis-trainer en Pep Guardiola heeft al meermaals dezelfde argumenten laten vloeien als Klopp.

Scroll naar boven