Wat kan je doen als je nare oorlogsbeelden ziet?De oorlog tussen Gaza en Israël is nu al een tijdje in het nieuws. In het Jeugdjournaal denken we goed na over welke beelden we kinderen van de oorlog laten zien. Maar, op andere plekken zie je soms wel heel heftige beelden. Op social media bijvoorbeeld, en zelfs in reclames in video games op je telefoon of pill.

Buikpijn

En daar maken deskundigen zich zorgen over. Kinderen kunnen daar namelijk final van krijgen. Dat merken ook de kinderen basisschool De Wegwijzer in Alkmaar. Ze zien bijvoorbeeld mensen die worden mishandeld. Of mensen die heel verdrietig zijn. Daar krijgen ze soms buikpijn van. Of ze kunnen er niet goed van slapen.

Wat kan je dan doen als je nare beelden van de oorlog ziet? Daar hebben deskundigen handige ideas voor. Ze zeggen dat het belangrijk is dat kinderen over de nare beelden praten met volwassenen. En ook dat kinderen leuke dingen blijven doen, zodat ze niet aan de heftige beelden denken.

Gamemakers zijn ook niet blij met de heftige beelden in de reclames. Ze gaan kijken wat ze hier tegen kunnen doen.

In de video wordt hier nog meer over verteld. En wij zijn benieuwd of jij wel eens heftige beelden hebt gezien van de oorlog. Laat het ons hieronder weten:

Laat een reactie achter

Scroll naar boven