Wat weet TikTok allemaal over jou?Bijna elke maand is TikTok in het nieuws. De app zou veel van zijn gebruikers weten, die informatie doorsturen naar China en daarom onveilig zijn. Maar wat weet Tiktok nou echt van jou? En is dat gevaarlijk?

NOS Tales deed onderzoek naar TikTok. En inderdaad, de app weet veel van de mensen die ‘m gebruiken. Bijvoorbeeld welke video’s je bekijkt, hoe lang je kijkt en hoe je daar terecht kwam.

Al die gegevens worden verzameld om jou beter te leren kennen. Daardoor krijg je advertenties te zien die aansluiten bij wat jij leuk vindt.

Maar verzamelt TikTok meer informatie dan andere apps, zoals Instagram? Nee, dat niet. Allebei weten ze ongeveer web zo veel van jou.

China

Toch maken mensen zich meer zorgen om TikTok. Politici waarschuwen voor de veiligheid van het platform. En sommige bedrijven willen zelfs dat hun werknemers de app niet meer gebruiken. Dat komt doordat TikTok van een Chinees bedrijf is.

En dat is precies het verschil met het Amerikaanse Instagram. Veel mensen zijn bang dat de Chinese language overheid de gegevens ook krijgt en er verkeerde dingen mee doet. Of dat nu al gebeurt, is niet te zeggen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven