‘We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd’ – Voetbal Worldwide


Marten de Roon en Teun Koopmeiners waren na afloop dolblij met het winnen van de Europa League. De Oranje-internationals beseften meteen dat ze historie schreven met Atalanta.

De Roon en Koopmeiners genieten: 'We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd'
© Professional Pictures

Nooit eerder had La Dea in het 61-jarige bestaan immers een Europese prijs gewonnen, tot woensdagavond. De ploeg van coach Gian Piero Gasperini legde het tot nu toe onklopbare Bayer Leverkusen lam en received in Dublin met 3-0 dankzij drie objectives van Ademola Lookman, die daarmee de eerste speler was met een hattrick in een EL-finale.

De nog geblesseerde De Roon had de eer om als aanvoerder de Europa League-trofee omhoog te houden en verscheen daarna voor de digital camera bij Sky Sport Italia. ‘Ik hier geen woorden voor. Ik heb vandaag zitten lijden op de financial institution, ik was zo zenuwachtig. We speelden een geweldige wedstrijd, fantastisch, we hebben dit echt verdiend.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

De 33-jarige middenvelder speelt al sinds 2017 voor Atalanta en heeft nu eindelijk zijn eerste prijs met de membership te pakken. ‘Misschien realisser ik het me later pas echt, nu kunnen we hier alleen meer van genieten. We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd, geweldig. Ik denk dat de followers in Bergamo de komende drie dagen niet kunnen lopen.’

Ook Koopmeiners, een van de uitblinkers bij Atalanta, genoot van de bijzondere avond in Dublin. ‘We hebben historie geschreven tegen een geweldig group’, zei hij bij Sky Sport Italia. ‘Bayer Leverkusen was dit seizoen zo sterk, maar we speelden ongelooflijk goed en zijn heel erg blij. Na het laatste fluitsignaal kwam er enorm veel emotie los.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Atalanta verloor in de bekerfinale nog van Juventus, maar Koopmeiners wist van tevoren al dat dit een ander duel zou worden. ‘Deze wedstrijd zou veel opener worden. Juventus speelde heel compact nadat ze op 1-0 kwamen. Dat was lastig voor ons, nu deden we het beter’, aldus de middenvelder, die niet wilde ingaan op een mogelijke switch.

Bekijk hier al onze video’s

Scroll naar boven