‘We hebben nog tijd nodig’ – Voetbal Worldwide


Chelsea-manager Mauricio Pochettino noemt het bereiken van de finale van de League Cup een enorme opsteker voor zijn ploeg. The Blues wonnen in de halve finales overtuigend van Middlesbrough en staan in de eindstrijd op Wembley tegenover Liverpool of Fulham.

Chelsea ging in de heenwedstrijd van het tweeluik met Championship-club Middlesbrough nipt onderuit, maar stelde dinsdag op Stamford Bridge orde op zaken. ‘We waren dit keer zeer effectief. Daar ontbrak het bij ons aan in de eerste wedstrijd’, zei Pochettino tegen Sky Sports activities.

De finaleplaats kan volgens de supervisor van de huidige nummer negen in de Premier League zijn ploeg een increase geven. ‘We hebben veel jonge spelers en die kunnen door dit soort ervaringen stappen maken. Een finale spelen is een heel leerzame ervaring. We zijn druk bezig om een hecht staff te bouwen en de jongens hebben een goede mentaliteit, maar we hebben nog tijd nodig.’

‘Deze prestatie geeft veel vertrouwen, maar het vizier moet snel weer op Aston Villa. Er is geen tijd om te ontspannen’, aldus Pochettino, die vrijdagavond in de FA Cup met Chelsea aantreedt tegen Villa. Liverpool en Fulham bepalen vanavond wie op 25 februari de tegenstander van Chelsea wordt in de League Cup-finale. Liverpool received de heenwedstrijd op Anfield met 2-1. 

Scroll to Top