‘We mochten hem niet aanraken’ – Voetbal Worldwide


Jean-Clair Todibo stond twee jaar onder contract bij Barcelona, maar zou nooit doorbreken in Camp Nou. Toch heeft de huidige verdediger van OGC Good er genoeg geleerd. Bijvoorbeeld dat je Lionel Messi niet mocht aanraken.

Barça pikte Todibo in de zomer van 2019 als op bij Toulouse. De boomlange verdediger stond te boek als een groot expertise, maar kwam in Catalonië niet uit de verf. Na tijdelijke transfers naar Schalke 04 en Benfica speelt Todibo inmiddels bij Good. Dat doet hij verdienstelijk, need de Franse membership kreeg al acht competitieduels (!) geen doelpunt tegen​​​​​​​.

Wat Todibo is bijgebleven uit zijn tijd bij Barcelona, is hoe zuinig de membership omsprong met Lionel Messi. De vedette moest en zou match blijven. ‘Het was niet toegestaan om Messi op de coaching aan te raken’, zegt Todibo in gesprek met Mundo Deportivo. ‘Dat klinkt gek, maar het is de waarheid. We moesten voorzichtig zijn. Dat is normaal, hij is de beste, je wilt hem geen pijn doen. Voor ons was het logisch.’

In navolging van Todibo zou ook Messi kiezen voor een switch naar de Ligue 1, waar hij het shirt droeg van Paris Saint-Germain. Inmiddels speelt de Argentijnse wereldkampioen in de MLS bij Inter Miami.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven