‘We willen een Ajax zien met uitstraling en aptitude’ – Voetbal Worldwide


Ondanks alle onrust kijkt Maurice Steijn uit naar de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille. De Fransen kunnen hun hectiek ook weer in hun voordeel gebruiken.

Marseille brak met coach Marcelino en daarnaast stapte het volledige bestuur op. Steijn weet niet of dat een voordeel voor Ajax is. ‘Dat weet je nooit. Een nieuwe coach kan ook verfrissend werken. Het belangrijkste is dat we naar onszelf kijken. We willen morgen een Ajax zien met uitstraling en aptitude, ik kijk in eerste instantie naar mijn eigen staff’, zegt hij op de persconferentie.

‘We hebben ons huiswerk gedaan om te kijken hoe de mogelijke nieuwe coaches te analyseren, maar dat is niet zo makkelijk gebleken. Mochten ze anders spelen, hebben wij onze wapens om daar mee aan de slag te gaan. De jongens weten in beide situaties wat ze moeten doen. Het is een krachtige tegenstander, maar ze laten ook ruimtes. Daar moeten we van profiteren. De spitsen zijn de wapens van Olympique. De backs zullen de centrale verdedigers daarbij moeten helpen.’

Laat een reactie achter

Scroll naar boven