Weer advocaat van Sanderink in opspraak
De affaire Gerard Sanderink kan voor Paul Acda, een van de weinige advocaten die nog voor de Centric-eigenaar wil werken, een lelijk staartje krijgen. De Roermondse strafpleiter hangt een straf boven het hoofd wegens vermeend misbruik van een derdenrekening.

Op 21 augustus doet de Raad van Self-discipline, waarvoor Acda gisteren verscheen, uitspraak in de tuchtzaak die tegen hem is ingediend. Acda wordt ervan beschuldigd een derdenrekening te hebben gebruikt om voor de gevallen Twentse zakenman te ‘bankieren’. Zo’n rekening magazine alleen voor heel bepaalde doelen worden gebruikt, en niet voor bankzaken. RTV Oost bericht daarover.

Volgens Paul Tjiam, advocaat van Sanderinks ex-vriendin en voormalig zakenpartner Brigitte van Egten, heeft Acda twee keer een flinke som hebben overgemaakt aan blogger Henrie Kamps. Die probeerde met zijn smaadwebsite Onrecht.nl en andere websites die onder zijn beheer vallen, Van Egten in een kwaad daglicht te stellen.

Sanderink zou hem daarvoor 250.000 euro hebben beloofd, maar na betalingen van in totaal 150.000 euro vond de ondernemer het welletjes. Uit woede over het staken van deze geldstroom publiceerde de ex-rijschoolhouder op zijn web site mails van Acda waaruit diens betrokkenheid bleek, alsmede bewijzen van eerdere betalingen.

Acda ontkende gisteren weet te hebben van de achtergrond van de betalingen aan Kamps. Pas later zou hij erachter zijn gekomen dat hier een smaadcampagne tegen Van Egten werd gefinancierd. Volgens Tjiam wist de Roermondse advocaat ‘dondersgoed waar dit geld voor bestemd was’. Bovendien kon Acda gisteren niet duidelijk maken waarom through een bedrijf van vastgoedondernemer Harry Muermans, eerder veroordeeld wegens vastgoedfraude bij Philips Pensioenfonds, later toch nog geld naar Kamps stroomde.

Acda is niet de enige advocaat van Sanderink wiens reputatie in gevaar komt. Eerder kregen twee andere advocaten van de Twentse ondernemer voorwaardelijke schorsingen aan hun broek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top