West Ham boekt eerste zege van het jaar – Voetbal Worldwide


West Ham United heeft maandag op overtuigende afgerekend met een serie van zes wedstrijden zonder zege. In het Olympisch Stadion kreeg Brentford-doelman Mark Flekken vier doelpunten om de oren, waaronder drie van Jarrod Bowen.

West Ham zorgde tussen kerst en oud en nieuw voor een stunt door te winnen op bezoek bij Arsenal, maar daarna kwam de klad erin. In de FA Cup volgde een uitschakeling tegen Bristol Metropolis en in de Premier League haalden The Hammers slechts drie punten uit zes wedstrijden. Het thuisduel met Brentford bleek de ommekeer.

Dat was te danken aan een ontketende Bowen. De 27-jarige aanvaller passeerde Flekken binnen acht minuten twee keer. Neal Maupay zorgde binnen het kwartier voor de aansluitingstreffer, maar na ruim een uur bracht Bowen de marge weer op twee. Voor de Engelse worldwide was het zijn eerste hattrick in de Premier League. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Emerson, die van afstand raak poeierde en voor de 4-1 zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

De tegentreffer van Yoane Wissa was slechts voor de statistieken. Door de overwinning klimt West Ham van de tiende naar de achtste plaats. Brentford blijft zestiende en staat vijf punten boven de degradatiezone.

Scroll naar boven