West Ham United opent jacht op Álvarez – Voetbal Worldwide


Na het vertrek van Jurriën Timber en Dusan Tadic dient het volgende file zich aan voor Ajax. West Ham United heeft zich namelijk officieel gemeld voor Edson Álvarez.

Dat The Hammers in de markt zijn voor Álvarez was al geen geheim. Inmiddels heeft die interesse concrete vormen aangenomen, nu de winnaar van de Convention League contact heeft opgenomen met Ajax. Donderdag vond er een eerste gesprek plaats tussen de Engelsen en Amsterdammers. In dat gesprek heeft West Ham laten doorschemeren dat het van plan is werk te maken van de komst van de Mexicaanse worldwide.

Dat er een tijdje tussen de oriënterende belangstelling van West Ham en het eerste contact met Ajax heeft gezeten, heeft te maken met Declan Rice. De Londenaren bereikten al veel eerder deze maand een akkoord op hoofdlijnen met stadgenoot Arsenal over een switch ter waarde van ruim honderd miljoen euro, maar de laatste formaliteiten worden nu pas afgewikkeld. Pas als West Ham zeker is van de inkomsten van Rice – wat inmiddels bijna zo is – kan het over de brug komen met een formeel voorstel voor de overname van zijn beoogde vervanger Álvarez. De verwachting is dus dat dit bod niet lang meer op zich zal laten wachten.

Álvarez was een aantal weken geleden op weg naar Borussia Dortmund, maar zijn switch naar Duitsland ketste in een laat stadium af. Mede vanwege de vraagprijs van Ajax legde BVB prioriteit bij andere transfertargets.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top