Who’s subsequent? Zware reorganisatie bij Vodafone
Vodafone gaat in drie jaar tijd wereldwijd 11.000 banen schrappen om weer concurrerend te kunnen worden. De nieuwe baas van Vodafone, Margherita Della Valle, zet meteen na haar benoeming het mes in de als log bekend staande Vodafone-organisatie. Nog niet duidelijk is wat dit voor de Nederlandse en Belgische takken van Vodafone gaat betekenen of de VodafoneZiggo-tak in Nederland.

Start dit jaar gingen al vijfhonderd banen verloren in de centrale organisatie van Vodafone. In Duitsland werd eerder een banenreductie van 1.300 medewerkers aangekondigd, terwijl Italië duizend arbeidsplaatsen moet inleveren. Maar Della Valle die eerder financieel directeur was, vindt dat niet genoeg. De nieuwe saneringsronde treft Vodafone-organisaties overal in Europa, dus hoogstwaarschijnlijk ook Nederland en België, alsmede de centrale organisatie.

Nooit eerder deed Vodafone, dat in Europa en Afrika negentigduizend mensen in dienst heeft, zo’n grote ingreep. De beurs reageerde geschrokken met een koersdaling van 9 procent. Ook speelt mee dat de cashflow dit boekjaar naar verwachting lager uitvalt dan eerder was voorzien.

De problemen zitten vooral in Duitsland, Vodafone’s grootste markt. De prestaties zijn daar ondermaats, aldus Della Valle. De Spaanse dochter dreigt zelfs helemaal in de etalage te worden gezet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top