Wie is Inez Weski en waarom is ze zo veel in het nieuws?


Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote kans dat je haar de laatste tijd veel in het nieuws gezien hebt: Inez Weski. Iets meer dan een week geleden werd ze opgepakt, omdat ze een criminele organisatie zou helpen. Maar wie is zij? En wat is er gebeurd?

Inez Weski is 68 jaar, en ze is al 45 jaar advocaat.

Als een crimineel in de problemen zit en bijvoorbeeld is gearresteerd, heeft diegene recht op een advocaat. De advocaat helpt die persoon dan, en probeert te zorgen dat hij of zij geen onterechte straf krijgt.

Inez Weski is al langer een van de bekendste advocaten van Nederland. Sinds een paar jaar is ze de ook de advocaat van Ridouan Taghi. Volgens de politie is hij de gevaarlijkste crimineel van Nederland.

Ridouan Taghi zit in de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Omdat hij de baas zou zijn van een grote criminele bende.

Volgens de politie heeft die bende medication gesmokkeld en heeft Taghi 6 mensen laten vermoorden. Meer dan een jaar geleden werd Taghi opgepakt.

Sindsdien zit hij in de gevangenis en magazine hij geen contact hebben met de buitenwereld. Alleen maar met zijn advocaat: Inez Weski dus.

Ook al zit Taghi in de gevangenis, toch is het hem gelukt om opdrachten te geven aan zijn criminele bende. De politie denkt dus dat Inez Weski hem hierbij heeft geholpen. En dat is verboden.

Rechtbank-verslaggever Mattijs van de Wiel heeft Weski vaak aan het werk gezien. Volgens hem kunnen veel mensen zich maar lastig voorstellen dat Weski dat vrijwillig gedaan heeft. Omdat ze normaal heel erg van de regels is.

Heel veel mensen gaan ervan uit dat ze onder druk heeft gestaan, dat ze bedreigd is geweest, dat ze bang was en dat ze eigenlijk dus geen keus heeft gehad.

Mattijs van de Wiel, rechtbank-verslaggever

Weski is in ieder geval gestopt als advocaat van Taghi. Zij zit nu in de cel, en magazine web als Taghi geen contact meer hebben met de buitenwereld.

Uitgezocht

Wil je meer weten over wie Ridouan Taghi is? In deze aflevering van Uitgezocht legt Lucas het uit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Replace uw browser naar Web Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook

Laat een reactie achter

Scroll naar boven