‘Wie niet meegaat, krijgt problemen met mij’ – Voetbal Worldwide


Marc Wilmots moet de architect van het nieuwe Schalke 04 worden. De Belgische clublegende van de koningsblauwen werd deze week voorgesteld als de nieuwe technisch directeur van de ploeg die afzakte naar de Tweede Bundesliga. Hij heeft grootse plannen.

‘Op de rit hierheen kwamen herinneringen terug. Ik heb hier zes jaar gewoond en voel me hier thuis. Het was een van de grootste delen van mijn leven. Ik heb een goed gevoel, ik wil hier iets bewegen, het is niet zo dat ik hierheen ben gekomen puur om een contract te hebben’, zo motiveerde Wilmots zijn keuze voor dit dienstverband tijdens een welkomstgesprek op het clubkanaal van Die Knappen.

Wat Wilmots van plan is? De zweep erover, zo kun je dat wel stellen. ‘We kunnen de membership nu, denk ik, stabiliseren, need het doet me pijn om te zien hoe de membership er nu voorstaat. Wie niet meegaat, krijgt problemen met mij’, aldus Das Kampfschwein, die aangeeft dat het geen probleem is als spelers fouten maken, zolang ze zich volledig inzetten.

Zijn oud-ploegmakker in het Schalke van Huub Stevens, de Nederlandse aanvaller Youri Mulder, denkt dat Schalke er goed aan heeft gedaan om Wilmots in dienst te nemen. ‘Iedereen die Marc een beetje kent, weet dat hij geen twijfelaar is. Dat schept ook duidelijkheid voor de spelersgroep. Dat previous bij de mentaliteit van de mensen in het Ruhrgebied, zij draaien ook niet om de hete brij heen’, aldus Mulder bij Sporza.

Mulder weet ook dat er geen gemakkelijke opgave ligt. ‘Er ligt een behoorlijke uitdaging in het verschiet. Al is het niet zo dat Wilmots er alleen voor staat. We zijn geen topclub meer – dat bewijst onze plek onderaan de Tweede Bundesliga – maar daar willen we wel weer naartoe’, zo besluit de voormalige Schalke-speler. Samen met Wilmots received hij in 1997 de UEFA Cup.

Wilmots is na zijn carrière als voetballer misschien het beest bekend geraakt als bondscoach van België. Behalve zijn dienstverband bij de Rode Duivels was hij ook eindverantwoordelijke op de financial institution bij Sint-Truiden, Ivoorkust, Iran en Raja Casablanca.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven