wie wordt de EK-winnaar? – Voetbal Worldwide


De halve finales van het EK in Duitsland zijn aangebroken. Nog vier landen zijn in de race voor de eindwinst. Wie volgt Italië op als Europees kampioen?

VI Discussie: wie wordt de EK-winnaar?
© Professional Photographs

Frankrijk

Op foundation van het spelersmateriaal is Frankrijk misschien wel de gedoodverfde favoriet. Op het veld ziet het er echter allemaal een stuk minder sprankelend uit bij de ploeg van bondscoach Didier Deschamps. Zowel binnen- als buitenlandse media hebben kritiek op het spel van Frankrijk. Toch zitten de Fransen ‘gewoon’ bij de laatste vier. In de kwartfinale werd Portugal na strafschoppen verslagen, een ronde eerder schakelden Les Bleus ​​​​​​​België uit.

Spanje

Nederland

Oranje knokte zich zaterdagavond tegen Turkije terug in de wedstrijd en gained. De ploeg van Ronald Koeman is de enige nummer drie uit de groepsfase die nog in het toernooi zit. In de achtste finale werd al afgerekend met Roemenië. Na twee zeges is het vertrouwen bij Oranje weer gegroeid. Nederland staat voor het eerst in twintig jaar in de halve finale van het EK. Daarin wacht Engeland, op voorhand een van de favorieten voor de eindwinst.

Engeland

Bekijk ook:

Ballot
Welk land wint het EK?

  • Frankrijk
  • Spanje
  • Nederland
  • Engeland

Bekijk hier al onze video’s

Praat mee


Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit second geladen.

Scroll naar boven