Willem II besluit 2023 met zege in beladen Brabantse derby – Voetbal Worldwide


Voor Willem II is 2023 goed afgelopen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie was in de Brabantse derby in Breda te sterk voor NAC: 1-2. Jeredy Hilterman werd de grote man door beide Tilburgse targets te maken. FC Groningen worstelde met Jong FC Utrecht, maar gained wel: 2-1.

Willem II besluit 2023 met zege in beladen Brabantse derby
© Professional Pictures

Misschien wel de meest beladen wedstrijd in de hele Eerste Divisie is die tussen NAC Breda en Willem II. In een bom- en sfeervol Rat Verlegh Stadion moesten de geel-zwarte getrouwen al snel toezien hoe de in Breda zo verguisde Tricolores een voorsprong namen. Hilterman was het meest alert bij een hoekschop en opende de rating.

De maker van de 0-1 mocht niet mopperen dat Allard Lindhout hem enkele tellen later slechts geel gaf na een harde en onnodige overtreding. Hilterman mocht blijven staan en was na ruim een half uur weer de gevierde man door een rebound te benutten. En NAC? NAC was eigenlijk onmachtig, het oogde angstig bij de ploeg van Jean-Paul van Gastel, die in de rust drie keer wisselde als duidelijke blijk van zijn ongenoegen.

Het haalde weinig uit. NAC raakte hoe langer hoe wanhopiger en hoe langer hoe gefrustreerder. Pas heel laat in de tweede helft, in de laatste minuut, deed invaller Thomas Marijnissen wat terug. Te weinig, te laat. Willem II trok de derbyzege zonder veel problemen over de streep en staat nu zeven punten voor Roda JC Kerkrade, dat zaterdag nog speelt. NAC beëindigt 2023 in de middenmoot en lijkt ook dit jaar weer veroordeeld tot (hooguit) de play-offs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het overwicht van FC Groningen kon amper groter zijn dan het was in de eerste helft tegen Jong FC Utrecht. Tot ongeloof van alle aanwezigen in de Euroborg waren het de jongelingen uit Utrecht die op voorsprong gingen rusten. Ongeveer hun enige flits voorwaarts leverde immers de 0-1 op: Mess Akkerman gaf voor, Jesse van der Haar rondde af.

Pas na rust kreeg het group van Dick Lukkien waar het recht op had. Na een uur stuurde Laros Duarte, bij wie nog bar weinig was gelukt deze avond, een vrije lure zo de hoek in. Even later was de schade helemaal hersteld: Romano Postema zette de groen-witten op voorsprong. Zodoende eindigt een voor FC Groningen zeer slecht jaar toch nog met lachende gezichten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

VVV-Venlo hield de punten vrijdagavond in de eigen Koel. Levi Smans, de man in vorm bij de Limburgers, zorgde voor een vroege voorsprong. Telstar prikte na ruim een half uur venijnig tegen: Zakaria Eddahchouri maakte uit het niets 1-1. De mannen van Rick Kruys wonnen alsnog: Magnus Kaastrup verzorgde na ruim een uur spelen de winnende. 

FC Den Bosch kan blijkbaar alleen van Eredivisie-degradanten winnen. Het group van Tomasz Kaczmarek verbaasde iedereen op 29 september door met 0-3 te winnen bij FC Groningen. In De Vliert ging nu SC Cambuur voor de bijl. Kacper Kostorz opende de rating met een gelukje, Floris Smand maakte het voor de Leeuwarders nog moeilijker door zijn tweede gele kaart te pakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Stan Maas gooide de wedstrijd halverwege de tweede helft in het slot met de 2-0, al bracht Milan Smit er nog wel wat spanning in. De spits in topvorm strafte geflater in de Bossche opbouw feilloos af, maar het bleef erbij voor de ploeg van Henk de Jong, die een slecht jaar nu ook slecht afsluiten. Invaller Sebastiaan van Bakel besliste het treffen: 3-1.

Voor MVV komt de winterstop ongelegen, gelet op de resultaten. Het group van Maurice Verberne begon aan de wedstrijd tegen TOP Oss met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden, en het gaat aan de feestdis met tien uit vier. Koen Kostons zorgde al snel voor een knappe openingstreffer, de hekkensluiter uit Brabant kon er niets tegenover stellen. In de slotfase loodste Dailon Livramento De Sterrendragers in veilige haven.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024


Nederland


1

Willem II

20

14

3

3

41-18

+23

45

2

Roda JC Kerkrade

19

11

5

3

31-13

+18

38

3

ADO Den Haag

19

9

7

3

36-22

+14

34

4

De Graafschap

19

10

3

6

26-23

+3

33

5

FC Emmen

19

9

5

5

29-25

+4

32


* Actueel tot en met 22 dec. 2023

Bekijk hier al onze video’s


Meer Keuken Kampioen Divisie

Meer over Keuken Kampioen Divisie

Laat een reactie achter

Scroll naar boven