Willem II juicht heel laat in Den Haag, NAC en Groningen klimmen – Voetbal Worldwide


Willem II heeft vrijdag ternauwernood een nederlaag voorkomen op bezoek bij ADO Den Haag. Jeredy Hilterman zorgde ervoor dat de Tilburgers laat konden juichen. De strijd om de tweede periodetitel blijft nog spannend. Concurrent en aartsrivaal NAC Breda gained namelijk wel.

Willem II juicht heel laat in Den Haag, NAC en Groningen klimmen
© Professional Photographs

Willem II had sinds de aanstelling van coach Peter Maes pas één keer verloren, op bezoek bij Jong Ajax. Tegen nummer vier ADO, dat through Amir Absalem na een half uur de rating opende, leek daar lang een volgende verlies bij te komen. De bezoekers waren al dicht bij de 1-1 through onder anderen Hilterman en Tommy St. Jago en uiteindelijk was het Hilterman die in de additional tijd voor de gelijkmaker zorgde. Absalem moest daarna nog met een tweede gele kaart van het veld.

Bij winst in Den Haag had Willem II vrijdag de tweede periodetitel gegrepen, maar dat gebeurde dus niet. Sterker nog, de strijd is weer spannend doordat twee concurrenten van de Tilburgers wel wonnen: NAC Breda en SC Cambuur.

Uitgerekend aartsrivaal NAC is de uitdager van Willem II als het gaat om de tweede periode. De Tilburgers hebben 21 punten uit negen wedstrijden, NAC klom vrijdag naar twintig door TOP Oss te verslaan. Sigurd Haugen zorgde na de rust voor de eerste treffer van de avond. De 2-0 kwam van Aimé Omgba. Dat betekende ook op de reguliere ranglijst goed nieuws voor de ploeg van Jean-Paul van Gastel. NAC steeg namelijk naar plek zes.

De tussenstand in de strijd om de tweede periodetitel:

Ook Cambuur gained, voor de vijfde keer in negen wedstrijden onder Henk de Jong. De coach was te sterk voor zijn oude membership De Graafschap. Cambuur toonde zich effectief met objectives van Michael Breij, Marco Tol en Roberts Uldrikis. Tussendoor had Basar Önal de Superboeren nog op 1-1 gezet en Donny Warmerdam bepaalde de eindstand op 2-3.

Roda JC Kerkrade kwam weer wat dichter bij Willem II door te winnen van Jong PSV. De Eindhovense beloften namen nog wel de leiding through Jason van Duiven, maar na een onderbreking nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid, ging het mis voor Jong PSV. Doelman Niek Schiks haalde een doorgebroken speler neer en vervanger Kjell Peersman, die erin kwam voor Emir Bars, moest twee keer vissen. Door objectives van Maximilian Schmid en Enrique Peña Zauner boekte Roda de tiende zege van het seizoen.

Op de reguliere ranglijst hoopte Emmen weer dichter bij koploper Willem II te komen, na de 3-0 nederlaag in Tilburg van vorige week. Dat lukte echter niet. Piotr Parzyszek opende de rating en na de 1-1 van Ozan Kökcü maakte Emmen op prachtige wijze de 1-2. Een ware tiki-takatreffer zorgde voor een nieuwe voorsprong, maar door objectives van Mawouna Amevor en opnieuw Kökcü ging Emmen zonder punten terug naar Drenthe.

FC Groningen bleef de weg omhoog vervolgen. De formatie van Dick Lukkien boekte in eigen huis de vierde zege op rij en steeg naar de achtste plaats. Luciano Valente was tegen Telstar de grote man met twee objectives. Die maakte hij tegen keeper Ronald Koeman junior, die altijd al eens in de Euroborg wilde keepen. De familie Koeman heeft een rijk verleden bij FC Groningen, waardoor het stadion ook voor de keeper van Telstar een bijzondere plek is.

Bekijk hier al onze video’s


Meer Keuken Kampioen Divisie

Meer over Keuken Kampioen Divisie

Laat een reactie achter

Scroll naar boven