WK mountainbike: Van der Poel valt, Pieterse derdeMatthieu van der Poel is zaterdag laborious onderuit gegaan bij de WK mountainbike in Glasgow. Van der Poel begon goed, maar viel na drie minuten in een bocht op zijn knie, dezelfde knie als waar hij al eerder op was gevallen.

Daarna stapte hij ook niet meer op zijn fiets. En zo valt ook een hele bijzondere droom in duigen voor de wielrenner.

Mathieu van der Poel is dit jaar namelijk al wél wereldkampioen geworden in het veldrijden. En vorige week werd hij ook wereldkampioen wielrennen op de weg. Nooit eerder gained een wielrenner allebei die titels.

En als Van der Poel vandaag in het mountainbiken ook al de beste zou zijn geweest, zou dat al helemaal bijzonder zijn geweest. Maar door zijn valpartij ging dat feest dus niet door.

Over het weg-kampioenschap maakten we deze video:

Op het WK mountainbike deed ook Puck Pieterse mee. Zij gained bij de vrouwen de bronzen medaille. Dit jaar is het eerste jaar dat de 21-jarige Pieterse op het hoogste niveau meedoet in het mountainbiken.

Ze gained al meteen twee grote wedstrijden, werd Europees kampioen en eindigde nu dus de derde plaats in het wereldkampioenschap.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven