Wolters Kluwer tevreden over eerste kwartaal
Databedrijf Wolters Kluwer heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetstijging van 6 procent behaald. Volgens ceo Nancy McKinstry is het concern met hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn het jaar goed gestart. De resultaten waren in grote lijnen conform de verwachtingen. De inkomsten uit abonnementen namen met 7 procent toe. Andere inkomsten die niet telkens terugkeren, lieten een groei van 2 procent zien. De verwachtingen voor heel 2023 blijven gelijk aan wat eerder is gezegd.

In dit tussentijdse handelsbericht geeft de softwareleverancier en informatiedienstverlener nog geen winstcijfers. Wel blijkt de operationele winstmarge 270 basispunten omlaag te zijn gegaan. Dat kwam door hogere personeelskosten. De vrije kasstroom daalde 23 procent in constante valuta. Ook in het tweede kwartaal zal de winstmarge dalen om vervolgens in de tweede helft van het jaar weer te verbeteren. 

Wolters Kluwer drijft voor 60 procent op (greenback)inkomsten uit Noord-Amerika. Gemeten in constante wisselkoersen bedroeg de omzetstijging 5 procent. De omzet uit digitaal en diensten (94 procent) groeide 7 procent. Print daalde 5 procent. De skilled options die domeinkennis combineren met technologie, maken thans 58 procent van de omzet uit. De toename bedroeg hier eveneens 7 procent.

De divisie Well being groeide 5 procent, Tax & Accounting 11 procent, Authorized & Regulatory 7 procent, terwijl Governance, Threat & Compliance vlak bleef. Afgelopen maart vormde Wolters Kluwer een nieuwe divisie Company Efficiency & ESG. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven