Woonwijken verwoest door bosbranden Chili: 'Het was een hel'De bosbranden in het Zuid-Amerikaanse land Chili breiden zich steeds verder uit. Meer dan duizend huizen zijn al verwoest. Omdat de brandweer het niet meer aan kan, is het leger ingezet om te helpen en inwoners naar een veilige plek te brengen.

Vooral langs de kust zijn verschillende woonwijken compleet verwoest. Veel mensen hebben hun huis verloren door de branden.

De afgelopen dagen zijn honderden mensen gewond geraakt. Zeker 46 mensen zijn om het leven gekomen door de branden. De president van het land maakt zich grote zorgen.

Hittegolf

In Zuid-Amerika is op dit second een excessive hittegolf. In het zuiden van Chili en Argentiniƫ werd rond eind januari een temperatuur van meer dan 40 graden gemeten. Waarschijnlijk zijn de branden daardoor ontstaan.

Door de harde wind en de droogte is het voor de brandweer moeilijk om de branden te bestrijden. Toch lijkt er beter weer aan te komen. Komende week wordt het koeler en kan het misschien zelfs gaan regen.

Scroll to Top