X gaat biometrische knowledge verzamelen


X

NOS NieuwsAangepast

Het sociale medium X verzamelt binnenkort ook biometrische knowledge. Dat staat in een update van het privacy-beleid die 29 september van kracht wordt. Ook wil het informatie over het beroep van gebruikers verzamelen om gerichte advertenties te kunnen plaatsen.

Het is onduidelijk of het om biometrische gegevens van alle gebruikers gaat. De Amerikaanse nieuwssite Bloomberg hoorde van X dat deze aanpassing bedoeld is voor gebruikers van een premium-abonnement, maar dat is in de replace niet terug te vinden.

Het is eveneens onduidelijk om welke biometrische knowledge het gaat. Dat gezichtskenmerken eronder vallen ligt voor de hand. Bloomberg hoorde van X dat gebruikers van een premium-abonnement de mogelijkheid krijgen om hun ID en een foto te uploaden. “Dit helpt X ook om identiteitsvervalsing te bestrijden en het platform veiliger te maken”, aldus X tegen Bloomberg.

Het bedrijf wil ook informatie over opleidingen, arbeidsgeschiedenis en het zoekgedrag naar een nieuwe baan van gebruikers binnenhalen. Het kan hen dan op de hoogte houden van vacatures en werkgevers involved brengen met kandidaten.Laat een reactie achter

Scroll naar boven