Posted on Leave a comment

Xxllnc lijft Processfive in voor belastingmarkt
Ict-dienstverlener Xxllnc breidt zijn positie in de markt voor overheidssoftware uit met de overname van Processfive. Dit bedrijf uit Alphen aan den Rijn biedt software program en diensten voor (semi-)overheidsorganisaties actief in het belastingdomein. Het is de elfde overname voor Xxllnc sinds software-investeerder Fundamental Capital Companions in 2020 instapte in het Hengelose bedrijf.

Processfive ontwikkelt softwareproducten voor bijvoorbeeld objectenregistratie, procesinzage, kwaliteitscontroles en terugkoppeling van gegevens aan basisregisters. Onder de klanten bevinden zich de gemeenten Rotterdam en Den Haag, het Amsterdamse waterbedrijf Waternet en BghU, de belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht.

Xxllnc heette tot 2021 Exxellence en is een van de platformbedrijven van Fundamental Capital. Dit betekent dat het bedrijf met hulp van deze investeerder probeert kleinere ondernemingen die actief zijn in dezelfde branche, overneemt om zijn marktpositie te versterken. Het bouwt aan een heel ecosysteem van software program die (semi)overheden in hun werk moet ondersteunen. Sinds 2020 werden zo al elf overnames gedaan, zoals Misplaced Lemon, Inforing, Tog, T&T en Zaaksysteem.nl. De meeste overgenomen bedrijven behouden hun eigen administration en locatie.

De huidige aandeelhouders en directie van Processfive worden medeaandeelhouders in Xxllnc. Zij blijven actief betrokken bij de bredere organisatie.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *