Yamal trapt op de rem en vraagt Spaanse bond keuze te maken – Voetbal Worldwide


Lamine Yamal zal als het aan hem zelf ligt niet zowel op het EK als tijdens de Olympische Spelen in actie komen. Het zestienjarige toptalent van Barcelona is zich bewust van het gevaar van overbelasting.

Yamal maakte bij zijn doorbraak dusdanig veel indruk dat hij in september debuteerde voor de Spaanse nationale ploeg. De buitenspeler heeft inmiddels al zes interlands achter zijn naam. De kans is dus bijzonder groot dat bondscoach Luis de la Fuente hem wil opnemen in zijn EK-selectie. Dat terwijl voor de jonge aanvaller ook het vooruitzicht van Olympische deelname lonkt. Het Olympische voetbaltoernooi begint op 24 juli, anderhalve week na de EK-finale.

Barcelona wil niet dat Yamal deelneemt aan beide toernooien, uit vrees voor wat Pedri overkomen is. In de zomer van 2021 maakte de spelmaker deel uit van de Spaanse EK-selectie én werd hij opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen. Hij werd met 73 wedstrijden voor membership en land in minder dan een jaar simpelweg te zwaar belast. De vele blessures die de nu 21-jarige Pedri later opliep, kunnen daar niet los van worden gezien.

Yamal zelf heeft begrip voor het standpunt van Barcelona, zo geeft hij aan in gesprek met Mundo Deportivo. ‘Als ik moet gaan, zal ik gaan. Het gaat om Spanje vertegenwoordigen en daar heb ik altijd van gedroomd. Maar het zou niet logisch zijn om naar beide toernooien te gaan. Dat lijkt me niet verstandig’, aldus de revelatie van Barça, die met die woorden aanstuurt op het maken van een keuze.

Scroll naar boven