Z-Cert kiest beste leveranciers van soc-diensten
Conscia, Orange Cyberdefense, Pinewood en Wortell. Dat zijn de marktpartijen waarmee Z-Cert, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, een raamovereenkomst heeft ondertekend voor het leveren van securitymonitoring-diensten, detectie en response. Het gaat om verschillende beheerde beveiligingsdiensten vanuit een safety operation middle (soc).

Zorginstellingen die bij dit expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg zijn aangesloten, kunnen nu gemakkelijker en sneller een contract voor dit soort diensten afsluiten. De overeenkomst maakt de inkoopprocessen bij de zorginstellingen efficiënter en eenvoudiger. Bovendien leidt het tot betere cybersecurity bij de zorgorganisatie. Ook kunnen de vier dienstleveranciers gezamenlijk hun monitoring aanpassen aan eventuele wensen van deelnemers.

Z-Cert is niet over één nacht ijs gegaan. Aan de ondertekening van de samenwerking gingen zeven maanden van voorbereiding en een marktconsultatie vooraf. Gekozen is voor ‘managed safety service suppliers’, die de kennis en kunde aan boord hebben om kwalitatief goede diensten te kunnen leveren.

Wim Hafkamp directeur van Z-Cert, denkt dat de overeenkomst bijdraagt aan het digitaal veiliger maken van de zorg. Zijn organisatie geldt als vraagbaak en eerste aanspreekpunt op het gebied van cybersecurity in de zorg.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven