‘Ze zullen zich zijn rot geschrokken’ – Voetbal Worldwide


Willem van Hanegem merkt dat het bij Ajax niet veel beter gaat sinds de entree van Jordan Henderson in het elftal van coach John van ‘t Schip. De Kromme vond de Engels worldwide zondag niet overtuigend tegen SC Heerenveen.

Ajax ging in Heerenveen voor het eerst sinds de aanstelling van Van ‘t Schip onderuit in de Eredivisie. ‘In Amsterdam zullen ze deze week hopelijk wel iets verder kijken dan die ene bal die de 3-3 had kunnen opleveren. Need in september lag het open bij Ajax, in november lag het open bij Ajax, in december lag het open bij Ajax en in februari nog steeds’, aldus Van Hanegem in AD/Sportwereld.

‘Al die mensen die over elkaar buitelden om te roepen dat Jordan Henderson dat allemaal wel even zou oplossen, die zullen zich rot zijn geschrokken. Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was. Met drie, vier balcontacten kwamen ze tot vlak voor de laatste linie bij Ajax. Henderson peddelde er een beetje tussen’, aldus de voormalig coach van onder andere Feyenoord, AZ en FC Utrecht.

‘Begrijp me niet verkeerd, het was niet alleen zijn schuld. Maar in wedstrijden waarin Ajax ver naar voren wil – dat was vorige week tegen PSV anders en misschien donderdag tegen Bodø/Glimt ook wel – worden de ruimtes enorm groot. Blijkbaar ook met Henderson’, besluit Van Hanegem. Ajax speelt donderdag in de Convention League tegen Bodø/Glimt.

Scroll naar boven