zege in Deventer levert nieuwe mijlpaal op – Voetbal Worldwide


PSV heeft het eigen clubrecord verbeterd door vrijdagavond van Go Forward-Eagles te winnen (0-1). Nooit eerder stonden de Eindhovenaren na 25 speelronden in de Eredivisie op zoveel punten.

Door de zege op Go Forward Eagles vergrootte koploper PSV de voorsprong op achtervolger Feyenoord in ieder geval voor even tot dertien punten. Met 69 punten uit 25 duels verbeterde de ploeg van Peter Bosz een clubrecord uit 1985/86, toen PSV op weg naar de landstitel omgerekend op 68 punten stond na 25 speelronden.

PSV bleef in Deventer opnieuw ongeslagen en verlengde de reeks zonder nederlagen in de Eredivisie naar 41 competitieduels (inclusief vorig seizoen) en evenaarde daarmee het Feyenoord uit 1978-79. Het algehele record is in handen van Ajax, dat van medio 1994 tot eind 1995 liefst 52 keer op rij niet verloor in de Eredivisie.

PSV komt inmiddels ook in de buurt van de langste reeks zonder nederlagen in uitwedstrijden in de Eredivisie in de clubhistorie. De teller staat na vrijdagavond op 21 opeenvolgende duels. Het clubrecord uit het seizoen 2014/15 staat op 24 wedstrijden. In het seizoen 2004/05 verloren de Eindhovenaren 23 keer op rij niet op vreemde bodem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll to Top