Zegereeks van Ten Hag en Man Utd duurt voort dankzij Højlund – Voetbal Worldwide


Manchester United heeft ten koste van Luton City voor de vierde keer op rij gewonnen in de Premier League. Rasmus Højlund eiste de hoofdrol op bij de ploeg van Erik ten Hag, dat de druk blijft opvoeren in de strijd om Champions League-voetbal.

Zegereeks van Ten Hag en Man Utd duurt voort dankzij Højlund
© Professional Pictures

Zou Højlund gehoord hebben van de door Ruud van Nistelrooij geïntroduceerde ketchupflestheorie? De 21-jarige Deen ervaart in ieder geval zelf hoe alles plotseling op zijn plek kan vallen na een bevrijdende treffer. De spits maakte op 26 december pas zijn eerste Premier League-seizoen. Vijf wedstrijden later staat de teller op zeven targets.

Højlund werd zondag in de eerste minuut aan een enorme kans geholpen door Luton-verdediger Amari’i Bell. De Jamaicaan wilde voor zekerheid kiezen met een move naar doelman Thomas Kaminski, maar raakte de bal totaal verkeerd. De spits van United was scherp en profiteerde. Hij was de uitgekomen Kaminski te snel af en maakte met zijn linker de 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Van enig geluk was ook bij het tweede doelpunt van Højlund sprake. De van Atalanta Bergamo overgekomen aanvaller stond bij de tweede paal opgesteld toen Alejandro Garnacho uithaalde uit een nook van Luke Shaw. De bal, die eigenlijk naast zou gaan, ging richting Højlund. De spits reageerde snel en stuurde de bal met zijn borst het doel in: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Luton verkleinde na die zo valse begin al vrij snel de marge, mede dankzij Tahith Chong. De 24-jarige Nederlander, die de jeugdopleiding van United doorliep, haalde uit de draai uit. Zijn schot werd gekraakt, maar de bal viel wel goed voor Clinton Morris. De spits bracht met een kopbal de spanning terug: 1-2. Spannend werd het absoluut nog in het restant van de eerste helft. Het lukte promovendus Luton om de bezoekers uit Manchester terug te dringen. De spelers van Ten Hag hadden hun handen vol aan Luton, gele kaarten voor Shaw, Casemiro en Harry Maguire waren daar tekenen van.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag besloot geen risico te nemen met Maguire en Casemiro en wisselde de twee halverwege, terwijl Shaw vlak voor rust geblesseerd was uitgevallen. Na rust lukte het in elk geval om de hoeveelheid grote kansen voor Luton te beperken. De beste mogelijkheden waren voor United, voor Bruno Fernandes en Garnacho. Fernandes had Kaminski al omspeeld toen het Albert Sambi Lokonga nog lukte om het schot van de Portugees te stoppen. Garnacho faalde toen hij vrij voor Kaminski kwam. Het bleken missers zonder grote consequenties, al scheelde dat weinig. Ross Barkley raakte bij de laatste grote kans, in de laatste minuut van de further tijd, de lat. De achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur is voor United na de benauwde zege nog maar drie punten. De kloof ten opzichte van de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal, is vijf punten.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024


Engeland


1

Liverpool

25

17

6

2

59-24

+35

57

2

Arsenal

25

17

4

4

58-22

+36

55

3

Manchester Metropolis

24

16

5

3

57-26

+31

53

4

Aston Villa

25

15

4

6

52-33

+19

49

5

Tottenham Hotspur

25

14

5

6

52-38

+14

47

6

Manchester United

25

14

2

9

35-34

+1

44


* Actueel tot en met 18 feb. 2024

Bekijk hier al onze video’s


Scroll naar boven