Zelfkritische Memphis wil meer na heldenrol bij Atlético Madrid – Voetbal Worldwide


Memphis Depay (30) had woensdagavond een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de kwartfinale van de Champions League van Atlético Madrid. De Nederlander viel in, scoorde en schoot raak tijdens de penaltyreeks. Toch is hij zelf nog niet tevreden.

‘Natuurlijk ben ik blij met mijn invalbeurt, maar ik zit nog niet op mijn topniveau op dit second’, vond Memphis. ‘Ik ga altijd naar huis met het gevoel: ‘Ik moet beter. Hoe kan ik beter? Hoe pas ik het beste bij Atlético Madrid en hoe kan ik uitblinken?’.’

Dat heeft vooral te maken met de manier waarop Memphis speelt. ‘Ik ben geen typische spits van origine, geen normale speler’, aldus de aanvaller, die weet dat hij meestal onder een vergrootglas ligt. ‘Mensen hebben altijd een mening over mij. Het is goed of fout. Mensen houden van me of haten mij. Dat heb ik te accepteren.’

‘Dat heeft te maken met de dingen waarvan ik buiten het voetbal houd. En wat ik binnen de lijnen doe. So bei it’, aldus Memphis, die blij is met het bereiken van de volgende ronde in het miljardenbal. ‘We hebben het verdiend. Ook het publiek was geweldig. Zonder deze followers hadden we de wedstrijd niet gewonnen. Ze blijven maar gaan, waardoor wij erin bleven geloven.’

Oblak
De Nederlander had ook mooie woorden over van keeper Jan Oblak, die de penalty van Davy Klaassen stopte in de strafschoppenserie. Memphis: ‘Vlak voor de penalty’s liep ik naar hem toe, stompte hem op zijn borst en zei: ‘Dit is jouw second’. Hij heeft ons al heel vaak geholpen, zo ook ditmaal. Ik ben heel blij voor hem.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Scroll naar boven