Zelfs als hij een keer niet scoort, evenaart Haaland een bijzonder PL-record – Voetbal Worldwide


Erling Haaland heeft opnieuw een indrukwekkend Premier League-record geëvenaard. De Noorse spits zag tegen Brighton & Hove Albion een treffer afgekeurd worden, maar zijn help bij de openingstreffer leverde hem alsnog een plek in de boeken op.

Tijdens het gelijkspel tussen Brigthon en Manchester Metropolis ontsnapte Haaland aan de aandacht van Jan Paul van Hecke. Eenmaal oog in oog met de doelman bleek hij niet zelfzuchtig. Haaland legde de bal af op Phil Foden en gaf daarmee zijn achtste help in de Premier League van het seizoen. Daarmee is hij nu betrokken bij 44 competitiedoelpunten (36 targets, acht assists), een evenaring van het document.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Slechts één speler in de geschiedenis van het Engelse profvoetbal was eveneens bij 44 doelpunten betrokken in een Premier League-seizoen dat 38 wedstrijden telde. Thierrry Henry deed dat in 2002/03 voor Arsenal. Hij maakte toen 24 doelpunten en gaf twintig assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Er zijn overigens twee spelers die bij nóg meer Premier League-doelpunten in een seizoen betrokken waren, maar toen telde een volledige competitie nog meer wedstrijden. Zo maakte Alan Shearer in 1994/95 34 doelpunten en gaf hij 13 assists in 42 wedstrijden. Andrew Cole deed een seizoen eerder actual hetzelfde in dienst van Newcastle United. Haaland zal zondag tegen Brentford proberen verder in de buurt te komen van Cole en Shearer in het laatste duel van het seizoen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven