‘Zeventien jaar, niet te geloven’ – Voetbal Worldwide


In het kielzog van Feyenoord trok ook Jan Boskamp afgelopen week naar Oostenrijk. De 74-jarige liefhebber was een soort particular visitor tijdens het trainingskamp. Boskamp zat overal op de eerste rij en genoot met volle teugen, met identify van zijn oogappeltje Leo Sauer.

De jonge Slowaak speelde nog nooit een officiële wedstrijd in Feyenoord 1, maar is deze zomer één van de meest opvallende spelers in de voorbereiding. Aangezien Oussama Idrissi is vertrokken en Igor Paixão inmiddels vooral aan de rechterkant speelt, krijg Sauer veel minuten.

Daarin toont de linksbuiten behoorlijk wat bravoure, tot genoegen van Boskamp. ‘Sauertje, die is fantastisch. Zeventien jaar, niet te geloven’, aldus de voormalige Feyenoord-middenvelder. ‘Het is een heel jonge jongen, maar hij heeft lef. Hij durft de actie aan te gaan, echt heerlijk om naar te kijken’, vindt Boskamp.

‘Als je daar zo’n ventje hebt lopen, hoef je eigenlijk al geen linksbuiten meer te halen, dat meen ik echt. Als ze alleen in de competitie zouden spelen, zou ik het zo met hem aandurven. Maar goed, je gaat natuurlijk wel de Champions League in. Dus als ik eerlijk ben, denk ik wel dat er nog wel buitenspeler bij komt.’

Lees in de Voetbal Worldwide van deze week of op VI PRO de volledige reportage over het trainingskamp van Feyenoord in Saalfelden:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top