Zieke Schouten toont zich zelfkritisch na fout in aanloop naar Ajax-goal – Voetbal Worldwide


Jerdy Schouten toonde zich zelfkritisch na het gelijkspel tussen PSV en Ajax. De middenvelder speelde een negatieve hoofdrol bij de openingsgoal van Steven Berghuis en gaf aan ook niet helemaal match te zijn.

In aanloop naar het doelpunt van Berghuis leed Schouten balverlies op de rand van het strafschopgebied van Ajax, waarna de thuisploeg na een snelle counter scoorde. ‘Ja, het was wel een fout van mij’, erkende de tweevoudig worldwide tegenover ESPN. ‘Als er dan ook een purpose uitkomt, wordt er ook strenger naar gekeken, maar dat is ook normaal.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Schouten tikte de bal te ver voor zich uit, waardoor Ajacied Jordan Henderson de counter kon inleiden. ‘Ik phrase goed onder druk gezet, maar dan moet ik ervoor kiezen om op doel te schieten of zoiets en niet het risico te lopen dat ik daar de bal verlies. Ajax maakt het daarna goed af’, aldus de PSV’er bij het terugzien van de beelden van de 1-0 van Ajax.

Een kwartier voor tijd ging Schouten ogenschijnlijk aangeslagen naar de kant voor Patrick van Aanholt. ‘Ik voel me al een tijdje niet zo lekker. Ik heb een luchtweginfectie en drie dagen geleden lag ik met koorts op mattress. Ik voel me dus niet zo high, het is niet zo dat ik gedesillusioneerd was. Het had ook hiermee te maken dat ik werd gewisseld. Het was niet de verwachting dat ik negentig minuten zou kunnen volmaken’, aldus Schouten.

Scroll to Top