Zig en Cegeka bundelen software program voor vastgoedsector
Zig, een grote Nederlandse leverancier van software program voor de vastgoedsector, bundelt de krachten met branchegenoot Cegeka Actual Property Options (Cres). Na de overname van Cres, die met steun van Major Capital tot stand kwam, heeft Zig 225 klanten en driehonderd werknemers. Beide bedrijven gaan verder onder de naam Zig.

De software program van beide bedrijven is complementair. Zig is marktleider in klantsoftware (crm) voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders, Cres heeft dezelfde positie in bedrijfssoftware (erp). Daarnaast bieden de partijen oplossingen voor data-analyse en info assurance. De combinatie resulteert in een bedrijf dat zijn klanten kan ondersteunen bij alle kernprocessen rondom levering, verhuur, verwerving en ontwikkeling, onderhoud en verkoop van vastgoed.

Volgens Gerbert Kooij, die cco wordt, ervaren klanten regelmatig tekortkomingen in hun softwareomgeving. Die beperkingen belemmeren de procesinnovatie, resulteren in hoge kosten en staan een optimale dienstverlening aan huurders in de weg. Deze uitdagingen zijn op te lossen door het volledige productaanbod onder één dak te brengen en dit gezamenlijk te ontwikkelen. Kooij belooft een beter geïntegreerd productaanbod.

Anton Vreugdenhil, die als ceo leiding zal geven aan de nieuwe organisatie, verwacht dat klanten door bundeling van de software program straks sneller kunnen innoveren en duurzamer kunnen worden. Ook de dienstverlening aan huurders kan verbeteren.

Zig werd eind 2021 overgenomen door Major Capital, de investeerder die zich heeft gespecialiseerd in ‘purchase and construct’ van softwarebedrijven. Cres maakte sinds 2006 deel uit van de Cegeka Groep. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn op Dynamics 365 gebaseerde erp-oplossing Dynamics Empire volledig gemigreerd naar saas in de publieke cloud van Microsoft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top