‘Zijn expertise staat buiten kijf, maar soms vergeet hij dat’ – Voetbal Worldwide


Misplaced Luka Jovic zijn belofte alsnog in? Die vraag stellen de Italiaanse sportkranten, nu de Servische spits dinsdagavond opnieuw zijn waarde bewees voor AC Milan in het bekerduel met Cagliari (4-1).

Jovic miste in de openingsfase nog een goede kans, maar maakte dat later in de eerste helft ruimschoots goed door twee keer te scoren, beide keren op aangeven van uitblinker Theo Hernández. Door zijn eerste twee targets van 2024, scoorde de 26-jarige aanvaller nu vijf keer in zijn laatste zes duels voor Milan. In de Serie A was het in december ook al drie keer raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.

Wijzig hier je instellingen.

Zo laat de bij Actual Madrid geflopte miljoenenaankoop in Italië voor het tweede seizoen op rij zien dat hij het scoren zeker nog niet is verleerd. Bij Fiorentina scoorde Jovic vorig seizoen dertien keer in alle competities, bij Milan pakt hij de draad na een moeizaam start nu weer op. Het zorgt ervoor dat hij woensdag outstanding op de voorpagina’s staat in Italië.

Coach Stefano Pioli heeft altijd geloofd in de kwaliteiten van Jovic, die in het seizoen 2018/19 een sensatie was bij Eintracht Frankfurt met 27 targets. ‘Hij heeft geweldige kwaliteiten, hij moet alleen nog meer in zichzelf geloven. Toen hij hier arriveerde, was hij niet match. Nu voelt hij zich fysiek en mentaal goed en moet hij zo door blijven gaan.’

In dat geval zou Milan alle reden hebben om de eenjarige optie in het aflopende contract van Jovic te lichten en hoeft de membership niet de transfermarkt op voor een vervanger van de 37-jarige Olivier Giroud, wiens verbintenis eveneens afloopt. Need zo goed speelt Jovic momenteel, ziet Gazzetta. ‘Zijn expertise staat buiten kijf, maar soms vergeet hij dat.’

Ook Tijjani Reijnders speelde dinsdagavond mee bij Milan. Onlangs ging VI nog bij hem op bezoek. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top