Zirkzee en Beukema zien in thriller hun bekeravontuur eindigen – Voetbal Worldwide


Bologna heeft in de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi nipt verloren van Fiorentina. Het workforce met veel Nederlandse invloeden had in de vorige ronde nog razendknap gewonnen op bezoek bij Internazionale, mede dankzij twee assists van Joshua Zirkzee en een treffer van Sam Beukema.

Fiorentina en Bologna hadden eerder dit seizoen in Serie A-verband al tegenover elkaar gestaan in Florence. Dat was op 12 november, toen La Viola met 2-1 received en Zirkzee vanaf elf meter scoorde. Na ruim een halfuur in de bekerontmoeting was de talentvolle spits opnieuw dicht bij een doelpunt tegen Fiorentina. Met handig voetenwerk stuurde de 22-jarige Nederlander verdediger Nikola Milenkovic het bos in. Na op sierlijke wijze ruimte voor een schot te hebben gecreëerd, trof Zirkzee met zijn poging de bovenkant van de lat.

Dat second waarop Zirkzee zijn klasse etaleerde, was een van de hoogtepunten in de verder vooral spannende kwartfinale. De groups ontliepen elkaar weinig. In het hart van de defensie speelde Beukema aan Bologna-zijde opnieuw sterk. Coach Thiago Motta liet zowel Beukema als Zirkzee staan naarmate een strafschoppenserie steeds dichterbij kwam. Sydney van Hooijdonk bleef op de financial institution.

In de penaltyserie stapte Zirkzee als tweede Bologna-speler naar voren. De aanvaller benutte zijn strafschop, zoals alle nemers dat deden, tot Stefan Posch aan de beurt was. De rechtsback van Bologna miste en die misser was fataal. Maxime López benutte de vijfde penalty van Fiorentina en schoot zijn workforce zo naar de halve finale. Daarin is Atalanta Bergamo of AC Milan de tegenstander.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven