‘Zit nog web niet met een blocnote bij besprekingen’ – Voetbal Worldwide


Natuurlijk ging het op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd in de beker tussen Feyenoord en NEC veel over die wedstrijd, maar er was ook ruimte voor een paar vragen over de persoonlijke ontwikkeling van Dávid Hancko.

De Slowaak vertrok op jonge leeftijd naar Fiorentina, waar hij weinig vlieguren maakte. ‘Italië was zwaar, misschien een te grote stap’, zei hij daar nu over. ‘Ik zat veel op de financial institution als jonge speler, maar ik heb er wel veel geleerd van de concurrentie. Ik was toen nog niet de speler die ik nu ben, maar nu speel ik wel alles en ik vind het geweldig. Ik heb nu geen rust nodig, die heb ik toen genoeg gehad. Ik ben nu blij en match. Ik kan nog veel verbeteren, ik leer nog steeds.’

Zijn coach Arne Slot ziet zijn pupil ook voortgang boeken. ‘Het meest bijzondere aan hem is dat ik geen enkele twijfel heb aan het feit dat hij oplet, hij zit nog web niet met een blocnote bij een bespreking. Zo aandachtig is hij er wel bij, hij laat geen seconde onbenut om beter te worden. Niet op de membership, en thuis ook niet’, looft Slot zijn verdediger.

Leerlingen die vooraan in het lokaal zitten en vlijtig aantekeningen maken, zijn alleen niet altijd even geliefd bij klasgenootjes. Slot snapte de analogie, maar stelde het journaille gerust: Hancko is niet het stereotype van de favoriete leerling van een docent. ‘Dávid is ook geen koorknaapje, als het even op iets anders aankomt, staat hij er ook altijd wel’, aldus Slot, met een knipoog.

Scroll naar boven