Zo kies je beste ups voor jouw organisatie
Het is cruciaal voor organisaties om een betrouwbare stroomvoorziening te hebben. Downtime op de bedrijfsvoering brengt immers een hoge prijs met zich mee, zowel financieel als reputatie-wise. Daarom is een noodstroomvoorziening (ups) een essentieel onderdeel van elke energiebeheerstrategie. Maar een passende ups voor jouw organisatie selecteren, kan lastig zijn. Denk aan de juiste balans tussen uptime, downtime en stroomverbruik.

Hoe weet je welke ups bij jouw organisatie previous? Ga na hoeveel stroom it en andere kritieke systemen verbruiken, en wat de aanvaardbare downtime is voor elke toepassing. Zelfs dan zijn er nog veel beschikbare opties, dus hoe bepaal je de juiste grootte, runtime en functies voor jouw organisatie? Onderstaand stappenplan kan je helpen.

  • Bepaal je stroombehoeften

Dit is een cruciale eerste stap. Start met het bepalen van het wattage van de apparatuur, het aantal apparaten dat van stroom moet worden voorzien en de hoeveelheid stroom die je nodig hebt.

  • Houd rekening met het price range

Ups-systemen kunnen in prijs variëren van een paar honderd euro tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van het formaat en de functies. Bepaal vooraf het price range, zodat je een ups kunt kiezen die previous bij jouw financiële mogelijkheden. Houd echter ook in gedachten dat innovatieve, en dus vaak wat duurdere, modellen op de lange termijn energie- en kostenbesparingen kunnen opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud.

  • Kijk naar energie-efficiëntie

Ups-systemen kunnen een belangrijke bron van energieverbruik zijn, vooral voor grotere organisaties. Ga daarom op zoek naar een ups met een hoog rendement om de energiekosten te minimaliseren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

  • Specificeer de soort batterij

UPS-systemen maken gebruik van verschillende soorten batterijen, zoals lithium-ion of loodzuur batterijen. Lithium-ionbatterijen zijn technologisch de meest geavanceerde keuze en bieden numerous voordelen voor ups-systemen, maar er zit ook een ander kostenplaatje aan verbonden.

  • Evalueer de runtime-opties

Er zijn verschillende runtime-opties voor ups-systemen. Korte runtime is geschikt voor het overbruggen van korte stroomonderbrekingen. Lange runtime is geschikt voor langdurige uitval.

  • Houd rekening met de installatieomgeving

Ups-systemen zijn er in numerous vormen en maten, waaronder rack-mount, tower en met externe batterijpakketten. Kijk naar de ruimte die je beschikbaar hebt in je serverruimte en maak op foundation daarvan je keuze.

  • Ga op zoek naar geavanceerde functies

Naast verschillende vormen en maten zijn er ook ups-systemen met geavanceerde functies. Denk aan monitoring op afstand, automatische uitschakelsoftware en uitbreidbare batterijpakketten voor additional bescherming en gemak.

  • Houd rekening met de topologie

Houd bij het selecteren van een ups rekening met de verschillende beschikbare typologieën. Zo biedt een online-ups met dubbele conversie de beste stroombeveiliging, terwijl een lijn-interactieve ups stroomconditionering en batterijback-up biedt. Een offline-ups is bestand tegen de meeste pieken en kan veel tekorten opvangen, maar houdt geen perfecte stroomvoorziening in stand tijdens kleine pieken en dalen.

  • Kies tussen enkel- en driefasig

Enkelfasige wisselstroom wordt vaak gebruikt voor huishoudelijke en lichte toepassingen. Driefasige stroom wordt doorgaans gebruikt voor grotere datacenters en andere commerciële en industriële faciliteiten.

Afweging

De keuze voor de beste ups voor jouw organisatie vereist dus een zorgvuldige afweging van numerous factoren. Door deze suggestions te volgen, kun je een ups vinden die helpt een betrouwbare stroomvoorziening voor jouw enterprise te garanderen.

(Auteur Remko Gerards is reseller supervisor Benelux bij Vertiv)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven