Zo kunnen de Oranje Vrouwen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen – Voetbal Worldwide


Als de Oranje Leeuwinnen Spanje vrijdag verslaan in de halve finale van de Nations League Ultimate 4, is een ticket voor de Olympische Spelen binnen. Maar dat is niet de enige manier waarop een plek in Parijs bemachtigd kan worden.

Om 21.00 uur trappen de Oranje Leeuwinnen vrijdagavond af tegen Spanje in het Estadio Nuevo Mirandilla in Cádiz. Niet alleen een kans op eerherstel – Spanje schakelde Nederland afgelopen zomer in de kwartfinale uit op het WK (2-1) – maar ook op het binnenhalen van een ticket voor de Olympische Spelen.

De finalisten van de Nations League zijn namelijk zeker van deelname aan het evenement in Parijs komende zomer. Winnen van Spanje zal echter geen makkelijke opgave worden. Sinds het WK received Spanje vijf duels en verloor het slechts een keer. Maar zelfs bij een nederlaag kunnen de Leeuwinnen nog een ticket bemachtigen.

Dan moet Frankrijk in de andere halve finale wel winnen van Duitsland. De Fransen zijn als thuisland automatisch verzekerd van deelname aan de Spelen en dus schuift dat ticket dan door naar de winnaar van de troostfinale. Die wordt woensdag sowieso afgewerkt in Heerenveen en zou in dat situation gaan tussen Nederland en Duitsland.

Op dat laatste situation heeft de KNVB alvast voorgesorteerd. De halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Groningen is, dankzij medewerking van de Rotterdammers, van woensdag naar donderdag verschoven. ‘Je moet er niet aan denken dat Nederland-Duitsland gaat om het Olympische ticket en dat er concurrentie is van Feyenoord-Groningen’, zei KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee over de aandacht voor die wedstrijden.

Scroll to Top