Zoektocht naar populairste organisaties in ict
Computable onderzoekt welke ict-bedrijven en niet-ict-organisaties het beste imago hebben in de Nederlandse ict-markt. Hiervoor roepen we ict’ers op om een oordeel te vellen over 333 door ons geselecteerde organisaties. Het geven van uw mening is mogelijk tot en met zondag 3 september. De resultaten worden gepresenteerd in de jaargids Computable 100, die op 12 december verschijnt.

Voor het imago-onderzoek, uitgevoerd door Enigma Analysis, kunt u als ict’er uw mening geven over ict-bedrijven als zakenpartner en niet-ict-organisaties als opdrachtgever. Ook worden deze organisaties beoordeeld op het gebied van innovatie, het kennisniveau van de medewerkers en de aantrekkelijkheid als potentiële werkgever. Verder wordt ook onderzocht hoe ict-bedrijven het doen op het vlak van duurzaamheid en de financiële stabiliteit van het bedrijf.

In totaal worden 175 ict-bedrijven en 158 niet-ict-organisaties onderzocht. De ict-bedrijven zijn geselecteerd op foundation van gerealiseerde, verwachtte of geschatte Nederlandse omzet in 2022. De grens voor toelating tot dit onderzoek ligt dit jaar op minimaal 80 miljoen euro omzet in Nederland. De niet-ict-organisaties zijn geselecteerd op foundation van opgegeven, bekende of geschatte omvang van de Nederlandse ict-afdeling. Deze ondergrens is vastgesteld om minimaal 150 werkzame ict’ers in Nederland.

Het invullen van de totale vragenlijst duurt ongeveer twaalf minuten. Laat u horen en draag bij aan de Computable 100!

Toelating tot onderzoeken

Computable 100

Doe mee aan het imago-onderzoek voor jaargids Computable 100 en bepaal de populairste ict-bedrijven en niet-ict-organisatie in de Nederlandse ict-markt. Deelname aan het onderzoek is mogelijk tot en met zondag 3 september 2023.

Het bepalen van de minimale omzetgrens om als ict-bedrijf toegelaten te worden tot het imago-onderzoek is in samenwerking met CFI Netherlands gedaan. Zij inventariseren voor de Computable 100 de Nederlandse omzetten van ict-bedrijven. Daarnaast zijn omzetten van overige ict-bedrijven, die geen Nederlandse resultaten rapporteren, geschat. Mochten er dit jaar namen in de lijst ontbreken, dan roepen wij deze partijen op zich bij Computable te melden en hun Nederlandse omzet bij ons bekend te maken. Dan kunnen zij volgend jaar met het onderzoek meedoen.

Om de lijst met niet-ict-organisaties samen te stellen, heeft Computable een inventarisatie gemaakt van de grotere en bekendere organisaties in Nederland. Specifiek is daarbij gekeken naar de hoeveelheid ict’ers die zij in dienst hebben in Nederland. Op foundation van deze analyse zijn 158 niet-ict-organisaties geselecteerd die in onze ogen minimaal 150 ict’ers in dienst hebben. Mochten er organisaties in deze lijst staan die minder ict’ers in dienst hebben, dan horen wij dat graag. Als er organisaties ontbreken, dan verzoeken wij hen zich om ons te laten weten hoeveel ict’ers zij in Nederland in dienst hebben. Zij kunnen dan volgend jaar aan het onderzoek meedoen.


Laat een reactie achter

Scroll naar boven