Zomertijd of niet? In Libanon weet niemand hoe laat het is“Moeten we nou om kwart over 8 of kwart 9 op college zijn?” In Libanon zullen dit soort vragen vaak gesteld worden de komende tijd. Er is namelijk veel verwarring over de zomertijd.

Dat komt door de premier van het land. Op het laatste second besloot hij de zomertijd een maand uit te stellen. Als het aan hem ligt, begint die pas op 21 april.

Automatisch vooruit

Maar zijn beslissing zorgt voor heel wat chaos. Veel computer systems, telefoons en slimme horloges zijn automatisch een uur vooruit gegaan, naar de zomertijd dus. Daarom sturen veel bedrijven en scholen nu mailtjes om aan te geven welke tijd ze gebruiken.

Ramadan als reden?

Waarom de premier dit heeft besloten, is niet bekend. Veel inwoners denken dat het te maken heeft met de ramadan. In de wintertijd kunnen mensen ‘s avonds een uur eerder beginnen met eten.

Een grote vliegtuigmaatschappij heeft al gezegd dat ze naar de premier luisteren en gewoon de wintertijd aanhouden, maar ook de vliegtuigen een uur eerder laten opstijgen. Snap jij het nog? Nou, veel mensen in Libanon dus niet…

Laat een reactie achter

Scroll naar boven