Zware aardbeving in MarokkoMarokko is gisterenavond getroffen door een zware aardbeving. Er zouden meer dan 600 mensen bij om het leven zijn gekomen en volgens de hulpdiensten zijn er mogelijk nog veel meer doden.

Er is ook veel schade in de omgeving van de stad Marrakech. Gebouwen zijn ingestort en straten en auto’s zijn bedolven onder puin. Ook een beroemde honderden jaren oude moskee zou zijn beschadigd, maar het is nog niet bekend hoe erg.

Veel mensen waren thuis toen de grond begon te trillen en renden naar buiten.

In de video hieronder zie je meer inwoners van Marrakech die zeggen erg geschrokken te zijn.

In de regio Al Haouz zijn volgens Marokko de meeste slachtoffers gevallen. Er is nog niet veel bekend over hoe het met de mensen daar gaat, omdat het een moeilijk te bereiken gebied is.

Asni is een dorp in de buurt van het middelpunt van de aardbeving. Een van de inwoners zegt dat daar bijna alle huizen zijn beschadigd. Ook zouden er nog mensen onder het puin liggen. Inwoners doen wat ze kunnen om hun dorpsgenoten te redden.

Buiten slapen

Omdat veel mensen ook niet wisten of er nog een beving zou komen, sliepen ze voor de zekerheid buiten op straat. Dat is veiliger dan in hun huis slapen, dat zou kunnen instorten als er nog een aardbeving zou zijn.

Wil jij iets delen over de aardbeving? Laat ons in de reacties op de web site en app weten of jij iets kwijt wil over de aardbeving in Marokko.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven