Zware straf voor 18-jarige GTA-hackerEen 18-jarige hacker uit Engeland heeft een zware straf gekregen. Hij heeft namelijk beelden gestolen en verspreid van de nieuwe GTA-game, die nog niet uit is. Hackers zijn mensen die inbreken in computer systems.

Vorig jaar lekte de hacker meer dan 90 video’s en foto’s van Grand Theft Auto 6. Daardoor werd al bekend in welke stad de sport zich afspeelt, en wie de hoofdpersonen zijn. Kort daarna werd hij opgepakt. En nu krijgt hij een zware straf: tbs.

Dat klinkt misschien als een hele zware straf voor het lekken van gamebeelden. Maar de hacker is lid van een beruchte hack-groep die vaker bedrijven hackt. Ze dreigen dan geheime informatie te lekken tenzij ze miljoenen euro’s krijgen.

Volgens de rechter is de kans heel groot dat de hacker opnieuw de fout in gaat. Toen hij de GTA-beelden lekte had hij al een straf gekregen voor het hacken van een ander groot bedrijf. Daarom krijgt hij deze zware straf. Het is niet bekend wanneer hij weer vrijkomt.

Anderhalf jaar na het lekken van de beelden liet Rockstar, de maker van GTA, alsnog een voorproefje zien van de sport. Die trailer werd binnen 24 uur al 103 miljoen keer bekeken. Daarmee kwam de trailer in het wereldrecordboek.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven