Zware straf voor man die kinderen bedreigde om naaktfoto's te sturenHeftig nieuws over iets dat ‘grooming’ wordt genoemd. Een man dwong tientallen kinderen om naaktfoto’s en naaktfilmpjes van zichzelf naar hem te sturen. Hij heeft daar nu een jarenlange gevangenisstraf voor gekregen.

De 35-jarige Randy F. deed alsof hij zelf een form was. Zo zocht hij contact met meisjes van 7 tot 12 jaar oud. Hij deed alsof hij ze leuk vond, zodat ze hem gingen vertrouwen. En dan vroeg hij de meisjes om blootfoto’s op te sturen.

Grooming

Uiteindelijk ging de man de meisjes ook bedreigen. Hij zei bijvoorbeeld tegen zijn slachtoffers dat hij hun naaktfoto on-line zou zetten als ze er niet nog meer stuurden.

Dat is dus grooming: volwassenen die eerst iemands vertrouwen winnen en diegene daarna onder druk zetten om seksuele dingen te doen. Het is een vorm van misbruik. En, zeggen hulporganisaties, het is altijd de schuld van de volwassene en nooit van een form.

De cel in

Als het gebeurt, is dat iets verschrikkelijks, waar slachtoffers nog lang final van kunnen hebben. Daarom moet Randy F. van de rechter 5 jaar de cel in. En na die celstraf krijgt hij nog een andere straf: tbs.

De zaak tegen Randy F. begon toen een van de slachtoffers naar een uitzending van Het Klokhuis keek. Daar ging het onder andere over volwassenen die doen alsof ze kinderen zijn om kinderen blootfoto’s te laten sturen.

Het meisje van 11 praatte erover met haar ouders en die gingen naar de politie. Die spoorde de man op en ontdekte op zijn pc duizenden foto’s en video’s van blote kinderen. De man werd meteen opgepakt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top