Zweedse captain ziet geen reden om gestaakt duel in België nog uit te spelen – Voetbal Worldwide


De EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden werd maandagavond halverwege gestaakt, nadat de bezoekers in de rust gehoord hadden dat twee landgenoten waren vermoord in Brussel. Aanvoerder Victor Lindelöf ziet geen reden om het duel later nog eens uit te spelen.

Zweedse captain ziet geen reden om gestaakt duel in België nog uit te spelen
© Professional Pictures

Kort voor de begin van de wedstrijd kwamen de eerste berichten over de gruwelijke aanslag rondom het stadion binnen. Toen was er echter nog veel onduidelijk. Op het second dat België en Zweden aan het voetballen waren, werd bekend dat er twee Zweedse supporters waren gestorven.

Bij het horen van dat nieuws stapte Lindelöf in de rust direct naar de Belgische captain Romelu Lukaku, met het bericht dat de Zweden niet meer verder wilden spelen. Daar gingen alle betrokken direct mee akkoord. De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-1 tussenstand. De Zweedse nationale ploeg is vannacht al terug naar het vaderland gevlogen.

Voor het verlaten van het stadion sprak Lindelöf nog even over wat er met het restant van de wedstrijd moest gaan gebeuren. ‘België is al gekwalificeerd, moeten we dan nog wel spelen?’, noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van de verdediger. Zweden kan zich al niet meer plaatsen. België is inderdaad al zeker van een ticket, maar strijdt nog met Oostenrijk om de groepswinst. Bovendien zijn de vijf groepswinnaars met de meeste punten groepshoofd bij de EK-loting.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany


Europa


1

België

6

5

1

0

16-3

+13

16

2

Oostenrijk

7

5

1

1

15-7

+8

16

3

Zweden

5

2

0

3

11-8

+3

6

4

Azerbeidzjan

6

1

1

4

4-12

-8

4

5

Estland

6

0

1

5

2-18

-16

1


* Actueel tot en met 17 okt. 2023

De algemeen directeur van de Belgische voetbalbond KBVB, Manu Leroy, was er maandagavond in ieder geval nog niet mee bezig wat er met de tweede helft moet gaan gebeuren. ‘Ik kan nog niets vertellen over de sportieve gevolgen, en eerlijk gezegd is dat ook mijn bekommernis niet’, zei hij voor de digicam, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Om kwart voor twaalf kreeg Leroy het bericht dat het stadion ontruimd kon worden. ‘Daarop hebben wij besloten om dat per tribune te doen, met de tribune van de Zweedse supporters als laatste, zodat zij begeleiding konden krijgen van de politie’, vertelde hij. ‘De geruchten dat er schoten waren gevallen buiten het stadion en dat er wapens waren gevonden, bleken onwaar. De Zweedse ploeg is meteen naar de luchthaven gegaan om naar huis te vliegen.’

Bekijk hier al onze video’s


Laat een reactie achter

Scroll naar boven